SRIP PSiDL je predlagal amandmaje k Zakonu o spremembi Gradbenega zakona

Gradbeni zakon sprejet leta 2018 je ureditev postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja močno podaljšal zato je SRIP PSiDL predlagal amandmaje k Zakonu o spremembi Gradbenega zakona za skrajšanje dolgotrajnih postopkov izdaje gradbenih dovoljenj ter tudi tako prispeval k blaženju učinkov CVID-19 krize na gradnjo predvsem večjih objektov.

Gradbeni zakon sprejet leta 2018 je ureditev postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja močno podaljšal, s tem pa tudi začetke gradenj. V aprilu je bil zakon odprt za spremembe predvsem zaradi pospešitve izgradnje velikih gradbenih projektov.

GZS - Združenje lesne in pohištvene industrije, eden izmed treh koordinatorjev SRIP PSiDL, je izkoristilo to priložnost ter skupaj z Zbornico gradbeništva in industrije gradbenega materiala pri GZS, pripravilo več amandmajev k Zakonu o spremembi Gradbenega zakona, s poudarkom na elektronskem vročanju dokumentov in vrnitvi vloge občin na rešitev kot je bila v prejšnjem zakonu (ZGO).

V času spoprijemanja s Covid-19 krizo je to še posebej pomembno, saj skrajšanje dolgotrajnih postopkov izdaje gradbenih dovoljenj pospeši ponoven zagon gradbenih dejavnosti, kar je pomembno za velik del članov SRIP PSiDL in večino lesnopredelovalne in pohištvene industrije.

Načrtovani dogodki

Trenutno ne prirejamo dogodkov.

logo MGRT glava deljena slo
Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 
Na spletni strani SRIP PSiDL uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.