SRIP PSiDL uspešen na Javnem razpisu za izbor operacij »Podpora strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) za obdobje 2023 – 2026«

Tema:

SRIP PSiDL je s pozitivno ocenjeno vlogo na javnem razpisu za izbor operacij "Podpora  strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) za obdobje 2023-2026" Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije (MVZI) uspel pridobiti sredstva za sofinanciranje 4. obdobja delovanja.

Za novo obdobje je SRIP PSiDL skladno z razpisno dokumentacijo oblikovan kot konzorcij z vodilnim partnerjem Zavodom za gradbeništvo Slovenije (ZAG) in s partnerjema GZS, Združenje lesne in pohištvene industrije, ter TECES, grozd zelenih tehnologij Maribor.

Konzorcij namerava na vseh področjih okrepiti izvajanje aktivnosti za svoje člane in ključno prispevati k Slovenski strategiji trajnostne pametne specializacije (S5). Vzpostaviti želi trajno partnerstvo, ki bo omogočalo celovite rešitve za izgradnjo pametnega, trajnostno naravnanega, zdravega, okolju in uporabniku prijaznega, povezljivega in energijsko samozadostnega bivalnega in delovnega okolja prihodnosti. Nova finančna podpora MVZI bo omogočila nadaljevanje razvoja inovacijskega ekosistema – krepitev raziskovalnega, razvojnega in inovacijskega sodelovanja članov SRIP Pametne stavbe.  

Pomembnejše aktivnosti SRIP PSiDL:

  • Prenova Akcijskega načrta SRIP PSiDL za obdobje do leta 2030.
  • Sodelovanje v nacionalni platformi vseh SRIP-ov, povezovanje s komplementarnimi SRIP-i in z drugimi slovenskimi iniciativami.
  • Delo na lastnih kompetencah in kapacitetah – širjenje in utrjevanje RR potenciala ter razvojnih sposobnosti za skupne prebojne projekte in samostojne R&I prijave.
  • Vzpostavitev okolja za izvedbo demonstracij inovativnih tehnoloških in netehnoloških rešitev kot npr. lesena visokogradnja Glince, platforma D.R.E.V.O., poslovni model pohištveni »show room«.
  • Naslavljanje ključnih tem: digitalizacija (BIM, digitalni dvojčki), avtomatizacija, okoljske teme (LCA, ogljični odtis, naravni viri), vpliv na človeka, trajnostno gradnja (metrika in metode trajnostne gradnje).
  • Naslavljanje ključnih problematik: kadri, izobraževanje, internacionalizacija, krožno gradbeništvo, pravični prehod.
  • Spodbujanje delovanja obeh kohezijskih regijah, tako s strani inštitucij znanja kot tudi industrije, nevladnih organizacij, občin in drugih subjektov.
  • Organizacija dogodkov v podporo izmenjavi znanja, izobraževanju, mreženju, povezovanju in mednarodnemu sodelovanju.

Vabimo, da nam sledite in ostanete seznanjeni z vsemi novostmi. Z letom 2024 se za vse člane odpirajo številne priložnosti sodelovanja in povezovanja na nacionalnem nivoju, kot tudi vključevanja v mednarodna okolja in s tem ustvarjanja mednarodnih priložnosti ter prepoznavnosti članov in partnerstva SRIP Pametne stavbe.

Več informacij bo podanih na Skupščini SRIP PSiDL, lahko pa se obrnete tudi na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Načrtovani dogodki

Trenutno ne prirejamo dogodkov.

Posnetek zaslona 2024 03 22 102928
Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija - Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 
Na spletni strani SRIP PSiDL uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.